Lampen en verf combineren: creëer een mooi interieur

Lampen en verf combineren: creëer een mooi interieur

Door Redactie / 19-10-2023

Lampen zijn een belangrijk onderdeel van je interieur. Welk soort verlichting je kiest heeft een grote impact op de sfeer binnen je interieur. Lampen maken onderdeel uit van een geheel. Om een zo mooi mogelijk geheel te creëren, is het belangrijk dat je de verschillende onderdelen binnen je interieur zo goed mogelijk op elkaar afstemt. Het leuke is dat je dit helemaal af kunt stemmen op jouw smaak. Jouw creativiteit is leidend. Twee belangrijke elementen die goed op elkaar afgestemd moeten worden zijn lampen en de verf die je toepast. Op zoek naar inspiratie? Lees dan snel deze blog.

Wandlampen en extra matte muurverf

Met behulp van wandlampen kun je jouw muren nog meer verfraaien. Ze kunnen up en down licht geven, maar ook richting de gehele omgeving. Bovendien zijn wandlampen in allerlei vormen verkrijgbaar. Rond, rechthoekig of vierkant: het kan allemaal. Voor een mooi geheel is het belangrijk om goed na te denken over de verf die je gebruikt voor deze wanden.

Niet alleen kun je hierbij kijken naar de kleur, maar ook naar de glansgraad van de verf. Meestal is muurverf mat, maar tegenwoordig heb je ook extra matte muurverf. Een goed voorbeeld hiervan is Flexa Pure. Extra matte verf heeft een krijtachtig uiterlijk. Dit ziet er strak en modern uit. Bovendien verbergt extra matte muurverf oneffenheden beter. Wil je een modern interieur creëren, dan is de combinatie van wandlampen met extra matte muurverf een aanrader.

Plafondlampen met een verrassende kleur

Plafondlampen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Van een mooie hanglamp tot kroonluchters, het kan allemaal. Vaak zien we dat mensen kiezen voor een wit geverfd plafond. Wit is de standaard, onder meer omdat het een lichte kleur is die een ruimte er optisch groter uit kan laten zien. Maar wit is ook wat cliché. Daarom is het helemaal niet verkeerd om een andere verfkleur voor je plafond te overwegen. Je kunt compleet de andere kant opgaan en voor zwart kiezen, wat een interessant optisch effect teweeg brengt.

Je kunt kiezen voor diverse andere neutrale kleuren, zoals grijs, bruin of beige. Maar het is jouw plafond. Daarom kun je prima kiezen voor een meer uitgesproken tint, bijvoorbeeld rood, groen of blauw. Net als op de muur kun je jouw creativiteit de vrije loop laten. We raden aan om hierbij gebruik te maken van een verf op waterbasis. Een verf op terpentinebasis binnen gebruiken is slechter voor de gezondheid.

Buitenverlichting en gevelverf

Binnen je woning kun je op allerlei leuke manieren lampen en verf combineren. Maar ook buiten zijn er leuke combinaties mogelijk. Voor buiten zijn er diverse soorten buitenlampen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan wandspots, lichtsnoeren, LED verlichting en lightstrips. Maar ook buiten kun je aan de slag met verf. Zo is er bijvoorbeeld gevelverf, die je in verschillende kleuren kunt laten mengen. Wederom kun je op deze wijze verschillende effecten teweegbrengen. Kies bijvoorbeeld voor een witte gevel met kleurlampen. Of kies juist voor een donkere gevel met up en down wandspots. Er zijn zoveel manieren waarop je jouw woning nog mooier kunt maken. Ontdek het nu zelf.