Waarom steeds meer mensen kiezen voor slimme verlichting

Waarom steeds meer mensen kiezen voor slimme verlichting

Door Pascal

Smart home producten worden steeds populairder. Slimme verlichting is daar een belangrijk onderdeel van. Vraag je je af waarom? Slimme verlichting is zo populair omdat het volledig kan worden aangepast aan je persoonlijke wensen en overal kan worden toegepast. De technologie van slimme verlichting bevindt zich namelijk in de lamp. Maar wat kun je met een slimme lamp of een heel huis vol smart lampen? Hieronder enkele voordelen van smart lampen.

Bepaal de lichtkleur van elke lamp

De lichtkleur stel je zelf in. Je kunt kiezen uit een van de maar liefst 16 miljoen beschikbare lichtkleuren. Voor ieders smaak een passende kleur, maar ook voor elke gelegenheid of activiteit. De lampen die ook kunnen kleuren zijn over het algemeen wel duurder, maar hebben ook veel meer opties. Naast de color lampen zijn er ook lichtbronnen die alleen gebruikmaken van het wit spectrum. Voor meer informatie hierover zie: Philips hue white ambiance.

Lichtintensiteit aanpassen zonder fysieke dimmer

Een slimme lamp dim je tot de gewenste helderheid, zonder een dimmer te hoeven installeren. Voor de ene setting heb je namelijk meer licht nodig dan voor de andere. Als je aan de eettafel zit, is het fijn om de lampen een beetje te dimmen. Als je een boek in je leeshoek leest, heb je weer meer licht nodig.

Groeperen met verschillende lampen

Met slimme verlichting kun je groepen maken van diverse smart lampen. Je kunt bijvoorbeeld een groep maken voor verlichting in de woonkamer. Of een combinatie van lampen in de slaapkamer en overloop. Door te groeperen schakel je eenvoudig meerdere lampen aan/uit of kun je naar wens dimmen.

Waar moet ik beginnen?

Meestal kun je al met een enkele lamp beginnen. Wanneer je meer mogelijkheden tot je beschikking wilt hebben kun je beter starten met een starterspakket. Een Philips hue starterspakket heeft alles wat je nodig hebt om te kunnen starten en is op een later moment uit te breiden met meerdere lampen.